A meitat de gener Irlanda va identificar un possible frau per la presència de carn de cavall en hamburgueses etiquetades com a carn de vacú, que es va notificar pel Sistema d'Alerta Ràpida (SCIRI).
Aquesta és una pràctica fraudulenta, que malgrat no ser un problema de seguretat alimentària sí genera una certa preocupació per la presència de fenilbutazona, antiinflamatori no esteroidal no autoritzat en animals de consum.
Aquest antiinflamatori està present, en quantitats molt baixes, en mostres de cavall analitzades i, malgrat no està autoritzat, suposa un risc irrellevant per a la salut.
Tot i així, la Comissió Europea ha proposat la realització d'un programa de seguiment intensiu que inclou la determinació d'ADN de cavall en productes carnis de boví comercialitzats i la determinació de fenilbutazona en canals de cavall en escorxadors.
Trobareu més informació al següent enllaç de l'Agència Catalana de Seguretat Alimentària.
Valorem la vostra privacitat
Servei de Salut Pública
Àrea d'Atenció a les Persones
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
Edifici Serradell Trabal, Planta 2
08035 Barcelona
T. 934 022 468
http://www.diba.cat/web/salutpublica/default
ssp.espaisalut@diba.cat