Font: Diputació de Barcelona
Recentment, en la reunió general del programa de dinamització de les persones grans de la Diputació de Barcelona es va fer una xerrada sobre prevenció de riscos en la llar per donar a conèixer entre d'altres programes, el Servei Local de Teleassistència i la seva tasca en la prevenció de riscos a la llar a través de campanyes informatives, materials de difusió o dispositius de seguretat que s'instal·len a la llar de persones amb riscos de patir un accident per la seva situació de fragilitat (barreres arquitectòniques, solitud, cuines de gas o butà amb mancances de seguretat.
La finalitat de la presentació va ser brindar informació a les dinamitzadores sobre accions de prevenció de riscos a la llar, per exemple què fer en cas d'incendi, robatori o fins i tot, quines accions recomanar a les persones grans per a què no siguin objecte de furt al carrer. El Servei Local de Teleassistència està col·laborant amb els Mossos d'Esquadra, el cos de Bombers de la Generalitat de Catalunya, l'Agència Catalana de Consum, la Unitat de Control i Disciplina de Mercat de la Diputació de Barcelona, entre d'altres, en una aposta clara per la prevenció dels riscos de les persones més vulnerables.
En aquesta xerrada també es va presentar la tasca que realitza el programa d'Arranjament d'habitatges de la Diputació de Barcelona, un dels programes claus per prevenir riscos a la llar que a través de petites reformes als domicilis, com el canvi de la banyera per un plat de dutxa. Des de l'any 2009 s'han realitzat 3.500 arranjaments.
La finalitat de formar a professionals en riscos a la llar que estan en estreta relació amb la gent gran és perquè creiem que són les persones més adients per transmetre un missatge clar i entenedor a aquest col·lectiu. Des dels inicis d'aquesta formació, aquest 2015 ja han passat per les xerrades i cursos més de 50 persones.
El programa de dinamitzadors de les persones grans de la Diputació de Barcelona ofereix als municipis menors de 5.000 habitants de la demarcació de Barcelona la possibilitat de gaudir d'activitats i programes de dinamització sociocultural al seu territori. Alhora, també planteja el desenvolupament d'accions de sensibilització en l'entorn comunitari i de caràcter intergeneracional des d'una dimensió preventiva. En definitiva és un programa que promou l'envelliment actiu de les persones grans. Durant l'any 2015, van participar 31.900 persones grans i es van fer 1.277 activitats a través de les 15 agrupacions creades que donen cobertura als 82 municipis.
Newsletter: Servei Local de Teleassistència
Newsletter number: #6 - desembre de 2016
Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat
Àrea de Sostenibilitat Social, Cicle de Vida i Comunitat
Servei Local de Teleassistència
Pg. de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
08035 Barcelona
teleassistencia@diba.cat
www.diba.cat/teleassistencia