Bones pràctiques de projectes culturals
Hi ha projectes i iniciatives que mereixen ser reconegudes: heus aquí el punt de partida del que vol ser el banc de bones pràctiques en cultura. Allò que es fa bé, cal destacar-ho, explicar-ho amb detall. Així, pot inspirar, provocar rèpliques, més idees, altres bones pràctiques. Estimular. Sumar.
El Banc de Bones pràctiques en cultura s'emmarca en el projecte Cultura transformadora promogut per l'Àrea de Cultura de la Diputació de Barcelona i parteix del Banc de Bones Pràctiques de la Gerència de Biblioteques. Té per objectiu situar la cultura com a element vehicular per la transformació local vers l'assoliment de l'Agenda 2030. Ho fa de forma horitzontal i compartida: amb els serveis públics com a facilitadors de les accions culturals que es realitzen en col·laboració amb la ciutadania i que s'enfoquen a la resolució de reptes locals relacionats amb els ODS.
Volem fer d'aquest banc un web de referència específic per a projectes culturals de la demarcació de Barcelona on la iniciativa, part del fons o l'organització sigui principalment d'àmbit públic. Volem que sigui una eina útil per a assumir els reptes del futur més proper.
Si teniu coneixement d’una bona pràctica que es pugui incorporar al Banc, us proposem que contacteu amb bonespractiquescultu@diba.cat.
Contingut relacionat:
- Banc de Bones Pràctiques en cultura: projectes culturals per inspirar, estimular i sumar
- Tardor de cultura analògica i digital per ampliar mirades
- Propostes de cultura digital per a innovar i trencar estereotips
- Cultura per a infants: laboratoris de convivència
- Jove, per què no participes?
- Un nou 8M: la cultura que aposta per la igualtat
- Sant Jordi, del cor dels llibres als nous horitzons
- Cultura SOStenible: coratge per al canvi
- Als festivals d’estiu, tota cultura viu
- L’art d’enraonar en els festivals de pensament
- La cultura popular, viva i reflex del carrer