Fires locals

La Gerència de Serveis de Comerç té entre els seus objectius impulsar la modernització, digitalització i dinamització de les fires-mercat i potenciar  el seu paper com a dinamitzadors turístics, comercials i de serveis del territori.

 

Sostenibilitat i Agenda 2030 a les fires locals

Des de la Gerència de Serveis de Comerç treballem per promoure l’organització de fires inclusives i sostenibles. En aquest sentit, des de la Diputació de Barcelona es dona suport als ens locals a través d’un conjunt d’eines que permetin la millora i la modernització de les propostes firals amb la incorporació dels principis de l’Agenda 2030. Alguna de les accions dutes a terme en aquesta línia ha estat l’elaboració d’unes Guies per la implementació dels Objectius de Desenvolupament Sostenibles (ODS) a les Fires locals, que han de permetre al personal tècnic responsable de l’organització de fires i esdeveniments locals esdevenir agents actius de canvi en la promoció d'esdeveniments sostenibles, alineats amb els ODS. Aquestes guies que trobareu a continuació, han estat realitzades per l’empresa Thinquery per encàrrec de la Fefic (Federació de Fires de Catalunya) i amb subvenció de la Diputació de Barcelona.

 

Com crear una fira virtual

Com crear una fira virtualLa crisis sanitària de la COVID-19 ha obligat a una transformació digital de la majoria d’esdeveniments firals del nostre país. En molts casos, aquesta transformació s’ha produït sense que hi hagués prou coneixement previ per tirar-la endavant.

Aquesta guia pretén, doncs, ser una eina bàsica per posar en marxa una fira virtual des de les administracions públiques. Independentment del tipus de fira, del seu volum o la seva singularitat.

Una eina útil per plantejar als ajuntaments i organismes públics de la província de Barcelona els fonaments de la digitalització a la qual ens hem vist abocats arran de la pandèmia, i que sens dubte hem de saber aprofitar de cara al futur i l’arribada de l’anomenada nova normalitat.