Verd urbà

Fotografia: Rambla urbana amb arbres a costat i costat

La gestió de la infraestructura verda urbana ha de tenir com a objectiu aconseguir un verd de qualitat, sa, segur i suficient. Una gestió ecològica del verd a les ciutats, a més de proporcionar qualitat ambiental i una millor adaptació al canvi climàtic, aporta beneficis ambientals i socials a les persones que hi viuen. El verd urbà apropa la natura a la ciutadania, contribueix a disminuir la contaminació, és un regulador tèrmic i del cicle de l’aigua, entre altres beneficis ambientals, així com fomenta les relacions socials, l’educació i l’estalvi econòmic.

Conscients de la importància de tenir una bona infraestructura verda ben gestionada, oferim suport als ajuntaments, tant en la gestió del servei municipal del verd amb aquesta perspectiva, com en el foment i la conservació de la biodiversitat, vital també per al bon funcionament de l’ecosistema urbà.

L’objectiu de les actuacions és integrar ecologia, economia i persones i establir el concepte d’espai verd com un paisatge multifuncional, amb un paper molt important en la millora de la qualitat de vida dels municipis, tant des del punt de vista ambiental com en el social.

Oficina Tècnica de Canvi Climàtic i Sostenibilitat (OTCCS)
ot.ccs@diba.cat
93 402 24 41
Sílvia Escolano  escolanocs@diba.cat


Actuació vinculada als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS)Icona enllaç extern, principalment:

Fi de la pobresa
Fam zero
Salut i benestar
Educació de qualitat
Igualtat de gènere
Aigua neta i sanejament
Energia neta i assequible
Treball digne i creixement econòmic
Indústria, innovació i infraestructures
Reducció de les desigualtats
Ciutats i comunitats sostenibles
Consum i producció responsables
Acció climàtica
Vida submarina
Vida terrestre
Pau, justícia i institucions sòlides
Aliança pels objectius
Objectius de desenvolupament sostenible