© JYis / Shutterstock.com
En els darrers anys s’ha detectat un augment de la presència de productes que han superat la data de venciment en els lineals de les botigues de venda de queviures. Com a conseqüència d’aquest fet, i amb l’objectiu de reduir el malbaratament alimentari, l’Ajuntament de Granollers ha realitzat un estudi en el què s’ha analitzat si els establiments minoristes de venda de queviures de Granollers feien un control correcte de les dates de venciment dels productes per evitar que aquests arribin al consumidor final. En l’estudi es van inspeccionar el 80% dels establiments minoristes que venen productes envasats i es va comprovar la data de venciment de més de 1500 productes.
Com a conclusió d’aquest estudi s’han editat un seguit de recomanacions, adreçades als responsables dels comerços minoristes de venda de queviures, per a facilitar la implantació d’un pla de control de la vida útil adequat i facilitar que es disposi d’un pla de maneig dels productes retornats que permeti redistribuir els aliments que sigui possible sense comprometre la seguretat alimentària dels seus consumidors.
Contingut elaborat per l'Ajuntament de Granollers
Newsletter: EspaiS@lut
Newsletter number: #135 - Gener 2024
Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat
Servei de Salut Pública
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
Edifici Serradell Trabal, Planta 2
08035 Barcelona
Tel. 934 022 468
https://www.diba.cat/salutpublica/
ssp.espaisalut@diba.cat