Turisme - 25/10/2024 11:30 h. - Núria Peláez

Creix un 8,6% l’arribada de turistes estrangers a l’Anoia a l’estiu

La comarca va rebre prop de 8.500 turistes entre juliol i agost: el volum general de visitants i pernoctacions baixa lleugerament però augmenta en el turisme rural.

Un total de 8.408 turistes van visitar l’Anoia entre els mesos de juliol i agost, el que suposa un lleuger descens del 4,1%, mentre el nombre de pernoctacions baixa un 9,8% i se situa en 28.432. Segons dades del Laboratori de Turisme (LABturisme) de la Diputació de Barcelona, aquesta baixada es concentra en els establiments hotelers, ja que en el turisme rural el nombre de turistes augmenta un 7,6% i el de pernoctacions un 14,3%.

Pel que fa a la procedència, el turisme de l’Anoia es reparteix aproximadament amb dos terços de turisme domèstic i un terç d’estranger, tant en turistes com en pernoctacions. La baixada generalitzada en turistes i pernoctacions es deu fonamentalment a una baixada del turista domèstic. Els estrangers en canvi pugen un 8,6% pel que fa a arribades.

L’oferta oberta a la comarca de l’Anoia durant l’estiu del 2024 és inferior a la de l’estiu anterior degut a una baixada en el nombre de places obertes en establiments hotelers, que pateixen una baixada del 17,5% respecte l’estiu anterior. L’ocupació de places obertes en establiments hotelers és lleugerament inferior a la de l’estiu 2023, mentre que en el turisme rural s’incrementa en 4,2 punts percentuals.

El preu mitjà de comercialització en establiments hotelers durant l’estiu 2024 és uns 3€ superior a l’estiu anterior (un increment del 3,9%). En turisme rural, tant en cases completes com en habitacions, baixa respecte l’estiu 2023 (un -17,6% en el cas de les cases completes i un -4,1% en les habitacions).

 

Les dades del conjunt de la província

El nombre de de pernoctacions a les comarques de Barcelona durant juliol i agost de 2024 va augmentar fins als 4,86 milions (+3,5%), i l’estada mitjana es va allargar (+7,2%) fins arribar a 3,95 nits. La despesa dels turistes que arriben a les comarques de Barcelona s’ha recuperat respecte la caiguda que va patir l’estiu del 2023 i se situa en 741,7 euros per  persona, el que suposa un increment de més d’un 20%. Aquesta despesa inclou una mitjana de 314,4 euros en allotjament +15,8% (en relació a l’estiu passat), 210,2 euros en transport (+33%) i 42,6 euros de despeses diàries en la destinació (+12,4%).

Segons dades del Laboratori de Turisme (LABturisme) de la Diputació de Barcelona, la durada de l’estada va augmentar especialment als establiments hotelers (+8,7%), tot i que l’estada mitjana més alta continua sent en els càmpings amb un valor per sobre de les 5 nits. Els càmpings experimenten a més un petit increment tant de viatgers (+0,7%) com de pernoctacions.(+3,3%).  També creixen les pernoctacions als establiments hotelers (+3,9%), mentre que els establiments de turisme rural perden tant turistes (-8,6%) com pernoctacions (-5,9%) en relació amb l’estiu anterior.

En quant a la procedència, el pes del mercat estranger segueix creixent: el 57,9% del total dels turistes rebuts a les comarques de l’Entorn de Barcelona són estrangers i suposen el 66,9% de les pernoctacions. Com ve passant en els darrers anys, el nombre de turistes que arriba a les comarques de Barcelona és més alt al juliol que a l’agost, tot i que el nombre de pernoctacions té un valor més elevat a l’agost.

Aquesta acció de la Diputació de Barcelona respon a l’Objectiu de Desenvolupament Sostenible (ODS) número 8 “Treball digne i creixement econòmic”. Els 17 ODS van ser proclamats per l’Assemblea General de Nacions Unides el 25 de setembre de 2015 i formen part de l’agenda global per a 2030. La Diputació de Barcelona n’assumeix el compliment i desplega la seva acció de suport als governs locals de la província d’acord amb aquests ODS.

Una imatge del Castell de Claramunt, a l'Anoia. Foto: Albert Miró / Diputació d Barcelona

<< Tornar al llistat de notes de premsa

Desitgeu rebre les notes de premsa a la vostra adreça electrònica? Subscriviu-vos-hi

Cedemos las imágenes (vídeo y fotografías) a los medios de comunicación que quieran hacer uso de ellas, siempre y cuando se cite la fuente y exclusivamente para contextualizar esta noticia.