Es tracta de quatre guies metodològiques i un glossari amb conceptes clau. Cadascuna d'elles presenta els continguts d’un component o eix de treball i s’hi ofereixen eines que es poden editar i descarregar per treballar de forma personalitzada: una metodologia estàndard per aplicar als diferents casos que pateixen els joves que abandonen els estudis per diferents motius (personals, estructurals o socials).
Pocs dies abans de celebrar el fòrum «Educació i benestar emocional», volem compartir amb vosaltres els ponents que participaran en les diferents ponències i taules el 29 d’octubre.
Comptarem amb experts amb un gran reconeixement en els àmbits de l'educació i el benestar emocional.
Podeu consultar la llista dels ponents aquí!
Aquest curs, el programa Cultura Emprenedora a l’Escola posa el focus en el benestar emocional i la seva influència en l’aprenentatge i l’emprenedoria. El dijous 17 d’octubre, a les 12 h, estrenarem un vídeo al web del programa CuEmE, en el qual alumnat, cooperatives, equips docents i personal tècnic reflexionen sobre les emocions i com aquestes es manifesten en les diferents fases del programa. Us convidem a veure el vídeo i a compartir-lo amb els equips docents del vostre territori.
Premià de Mar fa un pas important en la lluita contra la segregació educativa amb la presentació del document de bases per a l'elaboració del Pacte local contra la segregació educativa. Serà un full de ruta que marcarà l’estratègia local a mitjà i llarg termini amb l’objectiu de millorar l’escolaritat equilibrada, l’equitat i l’educació comunitària.
Del 7 al 21 d'octubre, el Centre Cívic i Cultural El Rieral de Bigues i Riells del Fai acollirà l'exposició itinerant «Indestructibles», una mostra que ofereix una oportunitat per treballar valors com la solidaritat, els drets de la infància i la igualtat d'oportunitats. Els ens locals que estigueu interessats a portar aquesta exposició al vostre municipi podeu sol·licitar-la durant tot l'any en aquest enllaç.
Aquest «Destil·lat» aporta els coneixements necessaris per establir aliances entre els centres escolars, els diferents estaments de la comunitat educativa i les polítiques educatives municipals, a partir d’unes relacions de confiança i treball efectiu.
Les aliances i el treball en xarxa amb els agents educatius ajuden a combatre les desigualtats entre infants i joves.
Encara sou a temps de demanar els recursos disponibles per treballar en l'àmbit de l'orientació i les transicions educatives o en el benestar emocional de l'alumnat. El termini per sol·licitar-los finalitza el 31 d'octubre.
Està previst que el Ple del 28 de novembre de 2024 aprovi la convocatòria 2025 del Catàleg de Serveis 2024-2027. L'inici de la presentació de sol·licituds està previst per al 3 de desembre de 2024, després de la publicació oficial de l'anunci de la convocatòria. Mantingueu-vos atents per no perdre l’oportunitat de sol·licitar els recursos que més s’adaptin a les necessitats educatives del vostre municipi.
Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat
Àrea d'Educació, Esports i Joventut
Gerència de Serveis d'Educació
C/Urgell, 187
Escola Industrial - Edifici del Rellotge, 1ª pl.
08036 Barcelona
T. 934 022 263
https://www.diba.cat/educacio
Butlletins anteriors
Podeu adreçar-vos a:
gsed.educacio@diba.cat