© Diputació de Barcelona
Enguany, el Cercle de Seguretat Alimentària no ha pogut desenvolupar-se amb normalitat, com tants altres projectes, degut a les mesures de confinament que s’han hagut de prendre per tal de frenar la pandèmia de la COVID-19.
En aquesta edició vam poder recollir les dades del 2019 aportades pels ens participants, però vam haver de suspendre els tallers que tenen lloc cada any al mes de maig dins de la fase de millora del Cercle, i en els quals són protagonistes l’intercanvi d’experiències i l’aprenentatge entre els tècnics participants.
No obstant, no vam voler tancar la present edició del Cercle sense fer el retorn als participants de les dades que ens havien aportat a principis d’any. Per això, el passat 16 d’octubre vam organitzar una trobada virtual, coincidint amb el Dia Mundial de l’Alimentació, per trobar-nos de nou plegats i amb un programa molt similar al dels tallers de millora.
La jornada va tenir dues parts ben diferenciades, a la primera el protagonisme el van prendre els Serveis de Diputació, amb una presentació sobre els cercles i la COVID-19 per part del Servei de Programació, per tot seguit presentar els resultats de les dades del Cercle 2019, per part del Servei de Salut Pública.
A la segona part els municipis d’Olesa de Montserrat, Manresa, Viladecans, Cambrils, Vilanova i la Geltrú, Mataró i Castellbisbal van exposar experiències en seguretat alimentària viscudes durant el període de pandèmia que podien resultar útils per a la resta de participants del Cercle i, finalment, va tenir lloc un llarg debat entre tots els assistents sobre problemes i situacions viscudes durant aquest període tan complicat per als serveis de salut pública locals.
La jornada tècnica, amb una assistència d’una cinquantena de participants amb perfil tècnic, i una durada prevista de 2 hores, va allargar-se mitja hora més degut a l’interès mostrat pels assistents amb les nombroses intervencions orals i a través del xat que va haver-hi durant el debat.
Va ser, doncs, una jornada diferent i particular, però alhora profitosa, tal i com van demostrar els resultats de l’enquesta final als assistents, en que es demanava que valoressin la jornada de 1 a 5 i el resultat va ser de 4,7.
Butlletí: EspaiS@lut
Número de butlletí: #100 - Novembre 2020
Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat
Servei de Salut Pública
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
Edifici Serradell Trabal, Planta 2
08035 Barcelona
Tel. 934 022 468
https://www.diba.cat/salutpublica/
ssp.espaisalut@diba.cat