© CUIMPB
El curs que tindrà lloc els propers dies 1, 2 i 3 de desembre, en el marc de la CUIMPB, pretén aportar llum sobre com intervenir en els nostres pobles i ciutats en favor de la salut de les persones.
L’evidència científica demostra que la forma urbana i les característiques físiques de l’entorn urbà condicionen directament i indirectament la salut de la població. El grup de treball transversal de la Diputació de Barcelona “Entorn Urbà i Salut” (EUiS), plenament conscient d’aquesta evidència, vetlla pel foment d’entorns urbans saludables, donant suport als ens locals en la incorporació de la salut a les seves polítiques municipals i de proximitat.
Sota la direcció compartida entre la Marina Geli (UVIC.UCC) i el catedràtic d’urbanisme José Fariña (UPM), la pretensió és aportar coneixement, reflexió i debat en relació al paper central de la salut en el disseny, execució, ús i gestió dels entorns urbans, a partir de l’acció desenvolupada per l’àmbit d’intercanvi tècnic corporatiu, EUiS, en el que el Servei d’Urbanisme té un paper actiu.
El mandat de la OMS d’incorporació de la salut a totes les polítiques, és el marc conceptual de les 6 taules rodones programades, la primera d’elles centrada en la necessitat d’una planificació territorial i un planejament urbanístic saludable que prioritzi les persones i la seva qualitat de vida per a millorar la seva salut, però també per combatre l’elevada prevalença de malalties cròniques que atemoritza la nostra societat.
El debat tractarà també la relació amb la salut de les polítiques de regeneració urbana, dels projectes d’infraestructura verda, de les polítiques d’habitatge, de l’avaluació ambiental i del canvi climàtic, amb l’objectiu de poder editar a posteriori una publicació que reculli i recopili tot el coneixement generat, per poder seguir avançant en aquesta direcció.
En definitiva, amb una mirada interdisciplinar i intersectorial, les finalitats perseguides són tres: divulgar la problemàtica per sensibilitzar, connectar l’evidència científica amb la pràctica tècnica i política local i difondre eines metodològiques i casos pràctics per apropar la salut als objectius de planificació municipal.
Butlletí: EspaiS@lut
Número de butlletí: #100 - Novembre 2020
Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat
Servei de Salut Pública
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
Edifici Serradell Trabal, Planta 2
08035 Barcelona
Tel. 934 022 468
https://www.diba.cat/salutpublica/
ssp.espaisalut@diba.cat