Butlletí EspaiS@lut
Setembre 2021 - #109

El Servei de Salut Pública informa

Com em sento?

© Shutterstock.com / Black Salmon

© Shutterstock.com / Black Salmon

Realment és important fer-nos aquesta pregunta? Rotundament sí. Principalment perquè quan prenem consciència de com ens sentim podem posar en marxa estratègies per canviar aquelles emocions que ens resulten desagradables o bé, continuar fent allò que ens genera emocions que ens fan sentir a gust.

Com veieu, no parlem d’emocions positives i negatives, sinó d’emocions que ens generen sentiments agradables o desagradables. I és que les emocions són adaptatives, ens informen de com ens afecta el que passa en el nostre entorn, i gràcies a elles l’espècie humana ha sobreviscut fins avui en dia. Per exemple, tot i que sentir por ens resulti una emoció que no ens agradi sentir, davant una situació de perill, ens permet reaccionar: amagant-nos, defensant-nos o fugint, i, per tant, ens ajuda a superar-la.

Així doncs, per gestionar les emocions, la clau és conèixer què sentim, posar-li nom, entendre perquè ens sentim així i actuar en consciència.

En cas què identifiquem emocions desagradables que afectin el nostre estat d’ànim, podem posar en pràctica, per exemple, algunes d’aquestes estratègies per aconseguir canviar-les:

  • Identificar aquestes emocions i intentar no alimentar-les ni deixar-nos endur per elles.
  • Compartir-les amb gent del nostre entorn.
  • Enfocar la nostra energia en allò que SÍ podem fer, i fer-ho.
  • Intentar desconnectar fent aquelles activitats i aficions que ens agraden.
  • Incorporar en el nostre dia a dia una alimentació saludable, activitat física i descans.

Posant en marxa aquestes estratègies estarem tenint cura de nosaltres, ens sentirem millor i podrem ajudar a les persones del nostre entorn.

Així doncs, esdevé fonamental treballar el nostre benestar emocional, sobretot ara, que la situació actual de pandèmia que estem vivint està generant en molts de nosaltres i a la població en general emocions com por, angoixa, tristesa, desesperança, desconcert, ràbia, alegria, esperança... que generen alts i baixos en l’estat d’ànim.

Per tant, ara més que mai, els i les professionals de la salut pública necessitem prendre consciència de les nostres emocions, per estar a punt per dotar als infants i joves d’eines perquè gaudeixin i gestionin les seves d’una manera equilibrada.

Si teniu ganes de saber més sobre el món de les emocions i treballar-ne aquesta mirada interior, us convidem a la sessió en línia “Conèixer-nos emocionalment” que es farà el dia 6 d’octubre, a les 10 hores.

Formulari d’inscripció

Butlletí: EspaiS@lut
Número de butlletí: #109 - Setembre 2021

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Salut Pública
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
Edifici Serradell Trabal, Planta 2
08035 Barcelona
Tel. 934 022 468
https://www.diba.cat/salutpublica/
ssp.espaisalut@diba.cat

 

Youtube  Comunitat virtual  Twitter  RSS