© Diputació de Barcelona
Un cop lliurats els informes de resultats de les enquestes d’hàbits de salut a alumnes de 4t d’ESO, molts municipis sol·liciten una sessió de discussió dels principals resultats amb l’objectiu de contextualitzar resultats, veure quins són els elements més rellevants, ordenar i prioritzar els principals reptes i possibles intervencions, i consolidar un marc de discussió intersectorial entre els diversos actors del municipi.
Aquest últim mes s’ha fet aquesta sessió, en format en línia, als municipis de Sant Cugat del Vallès i Viladecavalls.
Ambdues discussions han comptat amb la participació tant de personal tècnic i responsables municipals de diverses àrees, com de professionals locals del camp de l’educació i la salut. Aquesta diversitat ha permès poder discutir els perquès dels principals resultats a cada un dels municipis. Les explicacions de les raons i causes dels resultats locals és quelcom que les enquestes per si soles no poden aclarir, i es fa necessari el coneixement profund i l’experiència que aporten els diversos professionals implicats coneixedors de la realitat concreta.
En ambdós casos en la discussió, rica en profunditat, s’ha posat de manifest la necessitat d’anar fent seguiment dels resultats a través de l’evolució temporal en properes edicions de l’enquesta, amb un focus especial a la mirada de gènere. I alhora s’ha constatat la necessitat de posar especial atenció i disposar de recursos i eines per a l’abordatge de l’impacte de la pandèmia en la salut mental i benestar emocional dels adolescents.
Butlletí: EspaiS@lut
Número de butlletí: #116 - Abril 2022
Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat
Servei de Salut Pública
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
Edifici Serradell Trabal, Planta 2
08035 Barcelona
Tel. 934 022 468
https://www.diba.cat/salutpublica/
ssp.espaisalut@diba.cat