© FAO
L’Assemblea General de les Nacions Unides celebra el Dia Mundial de la Seguretat Alimentària cada 7 de juny des del 2019, per commemorar anualment la importància de garantir la seguretat alimentària. Enguany, el lema del Dia Mundial és “Aliments innocus, millor salut”.
Amb aquest lema es vol convidar a reflexionar sobre com la correcta gestió de tota la cadena alimentària pot evitar que els perills derivats dels aliments arribin als plats que consumim. Sense oblidar també que la seguretat alimentària ha d’anar sempre acompanyada d’elements tan importants com la sostenibilitat i la reducció del malbaratament dels aliments, d’acord amb els objectius de desenvolupament sostenible (ODS) de l’agenda 2030.
La celebració d’aquest Dia Mundial de la Seguretat Alimentària 2022 és una bona ocasió per sensibilitzar sobre la seguretat alimentària convidant a tot tipus d’organitzacions a participar en activitats relacionades amb aquest àmbit. En aquest sentit, l'Àrea d'Igualtat i Sostenibilitat Social de la Diputació de Barcelona vol contribuir a la innocuïtat alimentària a través del suport tècnic, econòmic i la formació que s’ofereix als municipis per realitzar la gestió del risc per a la salut derivat dels productes alimentaris en l’àmbit de les seves competències, amb l’elaboració de guies i recursos de divulgació sobre bones pràctiques de manipulació d’aliments i col·laborant estretament amb la Xarxa de Productes de la Terra.
Més informació a la Guia per al Dia Mundial de la Innocuïtat dels Aliments de 2022: https://www.fao.org/3/cb8661es/cb8661es.pdf
Butlletí: EspaiS@lut
Número de butlletí: #118 - Juny 2022
Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat
Servei de Salut Pública
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
Edifici Serradell Trabal, Planta 2
08035 Barcelona
Tel. 934 022 468
https://www.diba.cat/salutpublica/
ssp.espaisalut@diba.cat