Butlletí EspaiS@lut
Març 2017 - #60

El Servei de Salut Pública informa

Tallers d'esmorzar complet i saludable: un nou recurs per als ajuntaments

© iStock.com / Yulia_Davidovich

© iStock.com / Yulia_Davidovich

L’esmorzar és l’àpat més important del dia i ha de cobrir un 25% de les necessitats diàries d’energia i nutrients.

En l’adolescència, etapa de creixement i canvi, aquest àpat és encara més important. Prendre un esmorzar adequat ajuda a millorar el rendiment físic i intel·lectual, i a prevenir problemes de salut, tant a curt com a llarg termini. Però diversos estudis evidencien un nombre creixent d’adolescents que no esmorzen a casa, i d’altres que tampoc ho fan a mig matí, i per tant, no esmorzen mai.

Amb l’objectiu de millorar els hàbits d’esmorzar dels adolescents, el Servei de Salut Pública ofereix un nou recurs educatiu, el Taller d’esmorzar complet i saludable dirigit a l’alumnat de 3r d’ESO per donar a conèixer la importància d’aquest àpat. Aquesta activitat té una durada d’1 hora i 15 minuts, amb una part teòrica sobre els aliments bàsics que han de formar part d’un esmorzar saludable i una part pràctica on els alumnes elaboren un batut de llet amb fruita i un entrepà que després es mengen.

Aquest recurs està a l’abast de tots els ajuntaments de la demarcació territorial de Barcelona. Per sol·licitar-lo és necessari que empleneu el formulari de sol·licitud que trobareu a http://www.diba.cat/web/salutpublica/ambits_alimentacio_saludable#Tallers_esmorzar_saludable i el feu arribar a la bústia de la Unitat de Promoció de la Salut, ssp.promosalut@diba.cat. El termini de sol·licitud finalitza el dia 24 de març de 2017.

Butlletí: EspaiS@lut
Número de butlletí: #60 - Març 2017

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Salut Pública
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
Edifici Serradell Trabal, Planta 2
08035 Barcelona
Tel. 934 022 468
https://www.diba.cat/salutpublica/
ssp.espaisalut@diba.cat

 

Youtube  Comunitat virtual  Twitter  RSS