@ Diputació de Barcelona
El passat 5 de juliol es va dur a terme la jornada de cloenda del CCISAM, a la sala d’actes del Museu Marítim de Barcelona, amb la participació de més d’una cinquantena de persones entre tècnics i electes, majoritàriament dels ens locals participants en aquest cercle.
La sessió es va iniciar amb la intervenció de la Diputada delegada de Salut Pública i Consum, Laura Martínez, qui va agrair la implicació i la dedicació dels municipis participants, tot recordant que la seguretat alimentaria és una competència obligatòria dels municipis, d’aquí la importància que any rere any anem avaluant tot el que es fa en seguretat alimentària als municipis i proposant així una millora continua d’aquest servei, a través d’uns indicadors consensuats entre tots els participants.
A continuació, la catedràtica de la Universitat de Barcelona, M. Carmen Vidal, va dictar la conferència inaugural “Riscos mediàtics en seguretat alimentària”, en la que va analitzar per què, malgrat ens trobem en un moment en que els aliments que consumim són més segurs que mai, es generen més alarmes i la població té més desconfiança i pors en relació als aliments.
Seguidament, Ramon Dordal en representació del Servei de Programació, alma mater dels Cercles, va analitzar l’evolució de les finances municipals des de 2008 a 2016.
Després, Cati Chamorro, cap del Servei de Salut Pública, va presentar els principals resultats de 2016 en Seguretat alimentària, fent èmfasi en què, malgrat ser una competència obligatòria, segueix sent el Servei, analitzat als cercles, amb una despesa per habitant i any més baixa (0,9€).
Per tancar l’acte, com cada any, es donà veu als ens locals, enguany els municipis d’Olesa de Montserrat, Sitges i Viladecans, que varen explicar per què participen al cercle i quin profit n’han tret. Tots tres van coincidir que el cercle els hi ha permès fer una anàlisi de com era el Servei de seguretat alimentària, per tal de reconduir-lo a una millora real de la seva actuació. Els municipis van ser representats en el cas d’Olesa per la regidora de Salut Pública i Consum, Montse Vergara; Sitges pel regidor de Territori, Sostenibilitat i Habitatge, Jordi Mas, i Viladecans, per la tècnica del Departament de Salut Pública i Consum, Núria Tello.
Enllaç al web dels Cercles de Comparació Intermunicipal en l'àmbit de la Seguretat Alimentària.
Butlletí: EspaiS@lut
Número de butlletí: #64 - Estiu 2017
Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat
Servei de Salut Pública
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
Edifici Serradell Trabal, Planta 2
08035 Barcelona
Tel. 934 022 468
https://www.diba.cat/salutpublica/
ssp.espaisalut@diba.cat