© iStock.com / gerenme
Dins de les activitats del programa de seguretat alimentària del Servei de Salut Pública de la Diputació de Barcelona, es presta suport tècnic als municipis de la demarcació territorial de Barcelona menors de 20.000 habitants.
Entre les activitats de vigilància alimentària es realitza la classificació del risc i la inspecció sanitària d’establiments alimentaris, aquesta activitat es realitza amb un protocol consensuat amb diferents municipis i l’administració autonòmica.
Amb el protocol d’inspecció sanitària d’establiments alimentaris d’àmbit local, l’any 2017 s’han fet 436 inspeccions en 360 punts de control en 47 municipis de la província de Barcelona.
El protocol consta de 27 ítems a valorar distribuïts en tres grups: estructures i equipaments (amb 8 ítems), processos (13 ítems) i autocontrols (6 ítems).
Així per a estructures i equipaments, els resultats han estat els següents:
Essent els ítems més deficients en estructures i equipaments, de major a menor els ítems 1.5 (68%); 1.6 (56%), 1.2 (43%), tal i com s’observa en el gràfic següent:
En relació als processos els resultats han estat:
En aquest subgrup de processos els ítems que presenten un nivell d’incompliment més important són de major a menor, el 2.1. (68%); 2.2 (63%); 2.4 (56,5%); 2.8 (45%), tal i com es veu al gràfic:
El darrer subgrup és el d’autocontrols on els resultats han estat:
En els autocontrols el major nivell d’incompliments de major a menor es donen en els ítems, 3.2 (88%); 3.6 (84%) i tot i que amb un valor força inferior en el 3.5 (33%), tal i com recull el gràfic:
Butlletí: EspaiS@lut
Número de butlletí: #70 - Febrer 2018
Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat
Servei de Salut Pública
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
Edifici Serradell Trabal, Planta 2
08035 Barcelona
Tel. 934 022 468
https://www.diba.cat/salutpublica/
ssp.espaisalut@diba.cat