© Diputació de Barcelona
El Servei de Salut Pública està enviant durant aquests dies als regidors i regidores i als equips tècnics de Salut Pública dels 70 municipis participants de més de 10.000 habitants de la demarcació de Barcelona els resultats de l’Estudi de Polítiques Locals de Salut Pública 2018. Aquest estudi és el resultat del treball impulsat per la Diputació de Barcelona amb la col·laboració de la Fundació Carles Pi i Sunyer d’Estudis Autonòmics i Locals que arriba ja a la seva quarta edició.
Els ajuntaments reben un informe general de síntesi i un altre individualitzat amb dades particularitzades referides a cada municipi sobre la gestió i organització municipal en matèria de Salut Pública, presentades de manera que es fa possible la comparació amb les dels municipis de similar tamany poblacional.
Amb aquests informes, els 70 municipis participants en l’estudi, disposen d’informació actualitzada i rellevant sobre l’estructura municipal, tant política com tècnica, encarregada d’implementar les polítiques de Salut Pública; els instruments de planificació que s’utilitzen, el volum de despesa i les principals fonts de finançament, així com una descripció de les activitats de salut pública que es desenvolupen, a partir de la informació recollida sobre les activitats de salut pública realitzades pels municipis l’any 2017.
Els resultats d’aquest darrer estudi mostren una tònica general de continuïtat respecte als resultats de l’edició del 2016, amb alguna que altra diferència.
Podem dir que, malgrat la restricció econòmica dels darrers anys, les estructures de gestió i les plantilles s’han mantingut majoritàriament sense canvis, el que es pot interpretar com una consolidació dels equips de salut pública.
D’altra banda, les dades indiquen que les regidories dedicades exclusivament a la salut pública continuen sent minoritàries entre els municipis. Respecte a les activitats de planificació, cal destacar un increment del nombre d’ajuntaments que han declarat comptar amb un pla de salut, en comparació amb l’estudi 2016.
Per últim, la Diputació de Barcelona segueix sent considerada pels municipis com a primera institució prestadora de suport en matèria de salut pública i referent principal en l’àmbit de la Protecció de la Salut.
Si esteu interessats en conèixer més en detall els principals resultats de l’edició 2018 de l’Estudi de Polítiques Locals de Salut Pública, podeu accedir al document de síntesi "Estudi de Polítiques Públiques Locals Salut Pública. 2018".
Butlletí: EspaiS@lut
Número de butlletí: #89 - Octubre 2019
Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat
Servei de Salut Pública
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
Edifici Serradell Trabal, Planta 2
08035 Barcelona
Tel. 934 022 468
https://www.diba.cat/salutpublica/
ssp.espaisalut@diba.cat