Taller Showcooking
| Temàtica: | Residus, consum, economia circular, sostenibilitat |
Tipus: | Activitat amb monitoratge | |
Públic: | Adults, famílies i joves (poden participar menors sempre que vagin acompanyats d'un adult) | |
Disponibilitat: | Setmana Europea per a la Prevenció de Residus 2024 | |
ODS: |
Per fer la sol·licitud omple el següent formulari:
- Si voleu aquesta activitat amb monitoratge: Taller Showcooking
En cas que us sigui adjudicada l'activitat amb monitoratge caldrà que, un cop finalitzada, ompliu el següent qüestionari de valoració
Aquestes activitats s'emmarquen dins dels recursos de suport que oferim als ens locals de la província de Barcelona per celebrar la Setmana Europea de la Prevenció de Residus.
Descripció del taller
Des de la cuina de casa nostra prenem constantment decisions que tenen un impacte social, econòmic i ambiental. Implementant canvis d’hàbits, podem fer que aquest sigui un impacte positiu. Des de decidir on comprem, què comprem i quant comprem, fins saber com endreçar els aliments una vegada arribem a casa i com aprofitar-los al màxim a l’hora de cuinar.
La sessió de cuina demostrativa que proposem està pensada per fer arribar aquests missatges a tot tipus de públic, i enfocada a aprendre a aprofitar els aliments que més freqüentment es llencen a les llars. Alhora que s’ensenya a elaborar aquestes receptes es compartiran també altres idees sobre com conservar i aprofitar els aliments, quina és la seva temporada i per què és important consumir de temporada i local.
Durada de l’activitat: 1,5-2 hores.
Nombre màxim de participants: fins a 50 (s’aconsella, però, fer-ho amb grups més petits per afavorir una dinàmica més participativa).
Públic destinatari: Aquest format s’adreça a la ciutadania en general, pensant més en un públic adult o jove, tot i que en format de més curta durada funciona també molt bé amb infants i públic familiar.
Requisits d'espai a disposar per part de l'ens local sol·licitant: Espai amb taules, accés a punt d’aigua, punt de llum amb potència de 4000 W, cadires per a les persones assistents i micro de diadema i sonorització facilitat per apropar el cotxe a l’espai a l’hora de fer la càrrega i descàrrega del material. Carpes si es realitza a l’exterior.
Oficina Tècnica d'Educació i Promoció Ambiental (OTEPA)
recursosambientals@diba.cat
934 022 222 – ext. 37215 / 697 906 918