22/11/2022 13:23 h.
Campanya “De vegades, val més no participar” del Pla Nacional Sobre Drogues
![](/documents/130988559/379833193/IMATGE+CARRUSEL+DEFINITIVA.jpg/710869d9-f75e-e4bf-7740-1e4581b2960b?t=1669120975220)
Prevenció del Joc d’Apostes
El Pla Nacional Sobre Drogues (PNSD) del Ministeri de Sanitat ha llençat la Campanya “De vegades, val més no participar” amb l’objectiu de sensibilitzar i prevenir l’abús dels jocs d’apostes. Podeu seguir la campanya a les xarxes socials amb l’etiqueta #ImportanteNoParticipar.
El joc amb diners és una activitat àmpliament estesa a la nostra societat, existint una preocupació creixent del paper de les tecnologies digitals com a facilitadores o potenciadores de conductes addictives com són els jocs d’apostes i joc online entre la població adolescent.
Davant d’aquest nou context digital, un dels eixos fonamentals de l’Estratègia Nacional sobre Addicions 2017-2024 són les addiccions sense substància o comportamentals, posant el focus en el jocs amb diners (presencial i online), la immediatesa de la recompensa, la disponibilitat les 24 hores del dia i el fàcil accés a webs i apps des de qualsevol dispositiu i de forma anònima en el desenvolupament d’una addicció.
Segons l’Enquesta ESTUDES 2021, la prevalença de joc amb dines online i presencial en la població de 14-18 anys ha disminuït en front de 2019, però aquesta prevalença augmenta segons s’incrementa l’edat dels estudiants i els que realitzen un ús problemàtic presenten major prevalença de consum de substàncies com l’alcohol, el tabac i el cànnabis.
D’aquí la importància de fomentar i intensificar activitats preventives i campanyes d’informació i sensibilització des de diferents àmbits d’actuació. Des del Centre SPOTT promovem l'ús segur i responsable de les pantalles a través de materials preventius sobre pantalles i apostes en línia adreçats a les famílies i professionals.
L'objectiu d'aquesta videocàpsula és oferir a les famílies informació sobre les apostes en línia i els riscos que comporten per promoure coneixement a l'àmbit familiar i protegir els i les adolescents davant d'aquesta problemàtica.
La videocàpsula es complementa amb un material annex de recomanacions específiques per ampliar la informació en format dossier i díptic.
Segueix-nos a les xarxes socials