20/03/2023 07:57 h.

El projecte Treball, Talent i Tecnologia fa que 3.000 persones millorin el nivell de digitalització

Comparteix

La jornada Solucions locals per a un mercat de treball en transformació, va reunir, aquest dijous a l'Espai Francesca Bonnemaison, a alguns dels participants del programa, impulsat per la Diputació de Barcelona, Treball, Talent i Tecnologia, dotat amb 10 milions d’euros, que pretén contribuir a la millora de la competitivitat de les persones i de les empreses promovent el treball digne i la millora competencial del talent local i el creixement sostenible a través de la tecnologia. Una jornada que va servir perquè la diputada de Desenvolupament Econòmic, Turisme i Comerç, Eva Menor, fes balanç d’aquest programa que ha permès que més de 3.000 persones millorin el seu nivell de digitalització.

Com va recordar la diputada Menor, "la tecnologia és l’eix vertebrador d’aquest projecte. Si volem avançar, la tecnologia és el camí i tenim clar que les persones no s’han de quedar enrere. I aquest és el tema d’aquest projecte: la triple T: Treball, Talent i Tecnologia, perquè amb ell hem promogut el treball digne, hem millorat les competències del talent local i hem impulsat un creixement econòmic sostenible a través de la tecnologia".

Les TTT es basen en una política d’ocupació que supera l’enfocament tradicional de les polítiques actives atès que els seus destinataris són el conjunt de la força laboral, aturats i persones ocupades; es fonamenta en la col·laboració publicoprivada i publicopública i el “principi d’autonomia local” regeix tot el projecte, ja que són les pròpies entitats locals les que decideixen (amb la resta d’actors del seu àmbit territorial) què faran i com ho faran. A més, utilitza una metodologia de treball innovadora: abans d’implementar qualsevol actuació cal fer una anàlisi exhaustiva de la cadena de valor preferent del territori, determinar les empreses tractores i identificar els seus reptes i les competències que requeriran els perfils professionals (actuals i futurs).

En els 65 projectes territorials que s’estan impulsant a la província en el marc d’aquest projecte, hi participen 5.316 persones (de les quals el 76% pertany a col·lectius vulnerables; i el 57% són dones), 3.754 empreses i 499 agents (cambres de comerç, organitzacions empresarials, sindicats, centres de formació, universitats, centres d’innovació, centres tecnològics, entre d’altres). Gràcies a aquest programa ja s’ha produït 1.234 contractacions.

A més, 3.074 persones han millorat el seu nivell de digitalització a partir de les accions de capacitació digital i de formació en ocupacions amb un elevat component tecnològic i 1.401 empreses han millorat el seu nivell de digitalització a través de les accions de Reskilling i Upskilling, entre d’altres.