07/10/2024 09:01 h.

Premià de Mar es posa en marxa contra la segregació educativa

Comparteix

Premià de Mar dona un pas important en la lluita contra la segregació educativa amb la presentació del document de bases per a l'elaboració del Pacte Local contra la Segregació Educativa, un full de ruta que marcarà l’estratègia local a mig i llarg termini amb l’objectiu de millorar l’escolaritat equilibrada, l’equitat i l’educació comunitària.

Aquest document suposa el tancament d’un procés de suport tècnic de la Diputació de Barcelona, el qual impulsa un espai de corresponsabilitat  entre tots els agents implicats (governs, escoles, famílies i entitats) que des de la mirada àmplia de la segregació, que inclou l’entorn escolar i el fora escola, s’han consensuat mesures que permetin  avançar en la  millora de la gestió i planificació de l’escolaritat, l’acompanyament educatiu, la inclusió, la promoció de la diversitat i la redistribució equitativa dels recursos, entre d’altres.

En la seva intervenció en l’acte de presentació del document el passat 1 d’octubre, la diputada adjunta d’Educació, Glòria Colom, va destacar el rol clau del món local en la lluita contra la segregació: «Cal que atorguem a les polítiques educatives locals el lloc de centralitat que es mereixen, i en aquest sentit, la lluita contra la segregació educativa no pot ser una excepció». També va recordar la importància d’abordar la segregació des d’una perspectiva global: «hem d’anar més enllà de les necessàries mesures de redistribució d’alumnes en els centres escolars. La segregació també succeeix en altres espais i temps educatius».

Elisenda Busquets, 3a tinenta d’alcaldia i regidora d’Educació de Premià de Mar fa una valoració molt positiva d’aquest procés: «Com a antiga mestra, conec de primera mà les dificultats que existeixen al municipi, i aquesta iniciativa ha estat rebuda amb molt d’entusiasme per part de l’equip de govern i la comunitat educativa», va assenyalar. A més, va subratllar que un dels grans reptes serà modificar el model actual de gestió d’activitats fora de l’escola, com els casals d’estiu, per adaptar-los a criteris més inclusius.

Amb la presentació del document de bases, Premià de Mar reforça el seu compromís amb la igualtat d’oportunitats, apostant per un model educatiu mitjançant la corresponsabilitat i la col·laboració de tots els agents implicats.