05/09/2016 14:46 h. - Susana Burgos
"Els sabors de la terra", una nova guia per gaudir de la gastronomia barcelonina
En el marc de la Setmana del Llibre en Català, ahir es va presentar una nova publicació per satisfer el paladar a través dels gustos autòctons barcelonins, "Els sabors de la terra. Comarques de Barcelona", editada per Cossetània Edicions amb el suport de la Diputació de Barcelona.
Una guia turística, escrita per Jordi Bassart, que ressegueix la gastronomia i els productes tradicionals de les comarques de Barcelona. La coca de Llavaneres, la maduixa del Maresme, la cirera d'en Roca, la carxofa del Prat, el gall del Penedès o els embotits d'Osona són alguns dels aliments que es poden trobar en aquest territori, on es produeixen una munió de productes avalats per denominacions d'origen (DO) i indicacions geogràfiques protegides (IGP), i on s'organitzen tot un cúmul de fires, mercats i jornades gastronòmiques que els promocionen.
En aquest llibre, dividit per comarques, es poden descobrir tots els productes distribuïts per temporades, els mercats on els podem adquirir, les fires i jornades gastronòmiques per tastar-los, així com els col·lectius de cuina que els promulguen. Tot plegat acompanyat d'algunes receptes tradicionals. Una nova forma de fer turisme que es complementa amb la descoberta del patrimoni natural i monumental.
Jordi Bastart, autor del llibre, és escriptor i fotògraf. A més d'escriure articles per a revistes de viatges, ha publicat una vuitantena de guies de viatge tant de passejades per a la mainada com de ciutats d'Europa o de diferents indrets d'Espanya. Amb Cossetània ha publicat "50 cellers emblemàtics de Catalunya", "100 coses per fer a Catalunya almenys una vegada a la vida" i les guies sobre "la Ruta del Cister", "les Terres de l'Ebre", "Costa Barcelona", "Terres de Lleida i serralades prepirinenques" i "Paisatges i Pirineus de Barcelona".
<< Tornar al llistat de notes de premsa
Desitgeu rebre les notes de premsa a la vostra adreça electrònica? Subscriviu-vos-hi
Cedim les imatges (vídeo i fotografies) als mitjans de comunicació que vulguin fer-ne ús, sempre que se'n citi la font i exclusivament per a contextualitzar aquesta notícia.