23/10/2024 17:30 h. - Núria Peláez

Els ajuntaments de Santa Coloma de Gramenet, Castelldefels i Manresa i el Consorci del Moianès, distingits amb els premis Reempresa

Han estat els punts locals amb més casos d’èxit del programa de cessió d’empreses que impulsen la Diputació de Barcelona i CECOT. En 12 anys el projecte ha permès cedir més de 2.300 negocis i salvar prop de 6.000 llocs de treball.

Els ajuntaments de Santa Coloma de Gramenet, Castelldefels i Manresa i el Consorci per a la Promoció dels municipis del Moianès han rebut els premis Reempresa, que els acrediten com els punts locals amb major nombre de casos d’èxit en el marc d’aquest programa impulsat per la Diputació de Barcelona i CECOT.

El gerent de Serveis de Promoció Econòmica i Ocupació de la Diputació de Barcelona, Roger Pumares; el secretari general de la patronal Cecot, Oriol Alba; i el director de la Fundació Privada per a la promoció de l’Autoocupació de Catalunya, Guillem Arís, han lliurat els guardons aquest dimecres durant un acte de reconeixement en el marc del saló Bizbarcelona.

En concret, el punt local Reempresa de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet ha assolit enguany la xifra de 22 empreses transmeses; l'Ajuntament de Castelldefels, 17, i el de Manresa i el Consorci per a la Promoció dels municipis del Moianès, 15.

Reempresa és un programa amb un Marketplace que facilita la transmissió d’empreses en funcionament per part d’empresaris que desitgen cedir la seva empresa a persones reemprenedores o empreses que volen adquirir-les i fer-les créixer. Durant els 12 anys que porta en marxa el projecte, els 34 punts locals Reempresa han completat la transmissió de 2.319 negocis, que suposen 5.889 llocs de treball salvats amb una inversió induïda de 114,3 milions d’euros, i s’han atès un total de 9.875 persones reemprenedores i 5.135 cedents. Només el 2023 ja es van assolir 375 casos d’èxit, més del doble que l’any anterior.

“Ara més que mai és imprescindible que treballem perquè el territori no perdi iniciatives empresarials viables, arrelades i experimentades, amb coneixement del mercat i que, en molts casos, ocupen moltes famílies del municipi”, ha destacat el gerent de Serveis de Promoció Econòmica i Ocupació de la Diputació de Barcelona, Roger Pumares. “Volem que tinguin continuïtat i que tinguin l’oportunitat d’esdevenir més fortes i crear més llocs de treball a tota la província”, ha apuntat.

El perfil de les empreses cedides

Entre els negocis transmesos, un terç (33%) es tractava de comerços, seguits per negocis de restauració-hostaleria (32%), serveis (27%) i indústria (6%). 3 de cada 4 negocis tenen més de 10 anys de vida i el motiu més habitual de cessió (35%) és el de la jubilació, seguit dels motius personals (14%), canvi de professió (10%) i motius de salut (10%).

El preu mig de cessió l’encapçalen els negocis vinculats amb la indústria (195.000 euros), la construcció (amb un preu mig de 127.000 euros), seguits de lluny pel sector serveis (amb 48.500 euros).

Aquesta acció de la Diputació de Barcelona respon a l’Objectiu de Desenvolupament Sostenible (ODS) número 8 “Treball digne i creixement econòmic”. Els 17 ODS van ser proclamats per l’Assemblea General de Nacions Unides el 25 de setembre de 2015 i formen part de l’agenda global per a 2030. La Diputació de Barcelona n’assumeix el compliment i desplega la seva acció de suport als governs locals de la província d’acord amb aquests ODS.

 

<< Tornar al llistat de notes de premsa

Desitgeu rebre les notes de premsa a la vostra adreça electrònica? Subscriviu-vos-hi

Cedim les imatges (vídeo i fotografies) als mitjans de comunicació que vulguin fer-ne ús, sempre que se'n citi la font i exclusivament per a contextualitzar aquesta notícia.