Pesca artesanal i tast de temporada


Coneixerem els arts de pesca artesanal i tancarem la jornada amb un tast de peixet fregit de temporada.
Dinamitzat per la Confraria de pescadors de Sitges.
Activitat familiar i per a tots els públics.
Aforament limitat a 20 persones.
Els pescadors de la confraria de Sitges treballen únicament amb arts de pesca artesanal. La seva filosofia és aportar producte de qualitat al mercat i desenvolupar el seu ofici amb criteris de sostenibilitat.
Coneixerem les arts de pesca utilitzades des de la Confraria així com els tipus de captura per temporada. A més tindrem l’oportunitat d’escoltar de primera mà la visió dels pescadors sobre les dificultats que ha d’afrontar el sector pesquer i que fan perillar la seva continuïtat.
Finalment gaudirem d’un tast mariner cuinat amb peix fresc de la confraria com a mostra de cuina típica de pescadors amb peix de temporada.
El tast consistirà en peixet fregit que dependrà de les captures però es tractarà d’espècies molt mediterrànies com ara la bròtola, la palaia, la moixina o la faneca que actualment estan guanyant valor comercial i culinari.
Més informació sobre les arts de pesca artesanal (Font: Peix de Sitges).
Més informació sobre les varietats pescades al litoral de Sitges i estacionalitat de les captures (Font: Peix de Sitges).
La confraria de pescadors de Sitges
Aquesta activitat està organitzada amb de la col·laboració la Confraria de Pescadors de Sitges que és la corporació de dret públic de base representativa i sense ànim de lucre, que té la representació exclusiva dels interessos econòmics i professionals del sector pesquer local.
Per a més informació sobre la tasca i activitats organitzades per la Confraria: https://www.peixdesitges.cat/index.html