
27/03/2025 11:30 h
L'Institut del Teatre presenta nova imatge i ofertes formatives innovadores al Saló de l’Ensenyament
Els estands l'Institut del Teatre mostren la seva oferta formativa al Saló de l’Ensenyament fins al 30 de març. L’entitat presenta, a més, nova imatge corporativa.
Una de les novetats principals de l’Institut del Teatre per al proper curs 2025-2026 és el nou cicle formatiu de Grau Superior d’Arts Escèniques que oferirà l’Escola Superior de Tècniques de les Arts de l’Espectacle (ESTAE), que celebra enguany el 25è aniversari. Aquesta formació inclourà especialitzacions en Luminotècnia, Maquinària Escènica i Sonorització per a les Arts Escèniques, i tindrà titulació oficial del Departament d’Educació.
A la zona dels ensenyaments artístics superiors, l'estand 562 del pavelló 1 informa dels estudis de l’Escola Superior d’Art Dramàtic (ESAD) i del Conservatori Superior de Dansa (CSD), a més dels estudis de postgrau i màster de l’Institut del Teatre.
L'estand 417 del pavelló 2, centrat en els estudis tècnics, el comparteixen l’Escola Superior de Tècniques de les Arts de l’Espectacle (ESTAE) i el Conservatori Professional de Dansa (CPD), dedicat als estudis integrats del grau professional de dansa, juntament amb els estudis d’ESO i batxillerat en arts escèniques.
Coincidint amb el Saló de l’Ensenyament, l’Institut del Teatre ha fet pública una nova imatge gràfica, actualitzada, que presideix els seus estands i capta l’atenció de les persones visitants.
Cada any, més de 1.000 alumnes cursen estudis superiors, professionals o de perfeccionament en dansa, art dramàtic o tècniques de les arts de l’espectacle a l’Institut del Teatre, fundat l’any 1913 per la Diputació de Barcelona.
Paral·lelament, l’Àrea d’Educació de la Diputació de Barcelona presenta aquests dies al Saló de l’Ensenyament (estand 801, pavelló 1) un nou banc de recursos en línia per a l’orientació educativa que amplia i actualitza els continguts del projecte educatiu TRANSITAR amb més de 100 eines i materials dissenyats per ajudar a la presa de decisions educatives i professionals, organitzats per temàtiques clau i en forma d’activitats, vídeos, llibres, música i pel·lícules, entre altres formats. Les temàtiques proposades inclouen materials de suport per a l’educació mediàtica amb l’objectiu de contribuir a combatre la infoxicació. El punt d’atenció a joves de l’estand d’Educació ofereix activitats d'orientació i d'autoconeixement vinculades també al banc de recursos.
La participació de l’Institut del Teatre al Saló de l’Ensenyament respon a l’Objectiu de Desenvolupament Sostenible (ODS) número 4 "Educació de qualitat". Els 17 ODS van ser proclamats per l’Assemblea General de Nacions Unides el 25 de setembre de 2015 i formen part de l’agenda global per a 2030. La Diputació de Barcelona n’assumeix el compliment i desplega la seva acció de suport als governs locals de la província d’acord amb aquests ODS.