
02/04/2025 11:00 h
Cultura
El projecte Reverberacions IT Teatre Lliure porta l'espectacle "Electra" de gira
L’espectacle "Electra", estrenat al Teatre Lliure el mes de febrer, surt de gira per cinc municipis, en el marc del programa Reverberacions, impulsat per la Diputació de Barcelona, el Teatre Lliure i l'Institut del Teatre.
Aquest mes d’abril es veurà a Vilanova i la Geltrú (4 d’abril), Vic (5 d’abril) i l'Hospitalet de Llobregat (30 d’abril). El maig es representarà a Sallent (10 de maig) i Premià de Mar (31 de maig).
La gira "Electra" s’emmarca en la primera edició del projecte Reverberacions IT Teatre Lliure, un programa pilot de mediació artística i comunitària a través de les arts escèniques, que té per objectiu promoure la plena participació de la ciutadania diversa en els drets culturals.
Reverberacions està dissenyat per l'artista Marta Galán Sala, autora i directora experta en arts escèniques comunitàries. A cadascun dels municipis on es representa “Electra”, s'ha desplegat un laboratori artístic-comunitari guiat per una persona, col·lectiu o organització referent del municipi: l’actriu, directora, dramaturga i docent Montse Obrador, a Vilanova i la Geltrú; el centre de creació comunitari El Refugi, a Vic; el col·lectiu Plàudite Teatre, a l'Hospitalet de Llobregat; l'actriu i creadora Tàtels Pérez, a Sallent; i l'actor i creador Juan Navarro, a Premià de Mar. Cada un d'aquests referents ha treballat en col·laboració amb agents culturals, artístics, socioeducatius i comunitaris de cada localitat, amb la finalitat de promoure la plena participació de la ciutadania diversa en els drets culturals.
Sobre “Electra”
El Teatre Lliure porta a escena una peça en clau contemporània formada per les tres versions del mite d'“Electra” que recullen els tres tràgics grecs: Èsquil, a l’obra Les coèfores dins de la trilogia l’Orestíada, i Sòfocles i Eurípides, a les seves obres “Electra”. L’espectacle està dirigit per Alícia Gorina, a partir de l’adaptació d'Albert Arribas, que ha construït tres peces independents que corresponen també a tres estils diferents de posada en escena, i que poden llegir-se com un viatge únic.
El muntatge ha estat creat amb graduats de l'Institut del Teatre en l'àmbit de la interpretació —Ariadna Chillida, Fermí Delfa, Marta Margarit, Clara Mir, Pau Oliver, Àlex Pujol, Joan Sentís i Carla Vilaró—, el moviment —Iris Marrot—, i l'escenografia —Xevi Oró— i la il·luminació —Quim Algora. Tots ells van ser seleccionats per formar part d'una nova edició del projecte IT Teatre Lliure.
El suport de la Diputació de Barcelona a aquest projecte respon als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) número 4 "Educació de qualitat" i número 10 "Reducció de les desigualtats". Els 17 ODS van ser proclamats per l’Assemblea General de Nacions Unides el 25 de setembre de 2015 i formen part de l’agenda global per a 2030. La Diputació de Barcelona n’assumeix el compliment i desplega la seva acció de suport als governs locals de la província d’acord amb aquests ODS