El CRT – Escola de Teixits fa recerca en sostenibilitat tèxtil
El CRT – Escola de Teixits com a membre d’EURECAT participa activament en projectes europeus relacionats amb la sostenibilitat. La setmana del 16 al 20 d’octubre va acollir la reunió general anual del projecte HEREWEAR i la trobada inicial de la primera conferència d’ECOSYSTEX.
El projecte HEREWEAR té l’objectiu d’impulsar noves solucions de materials basades en els últims desenvolupaments de cel·lulosa i polièsters de base biològica amb l’objectiu de la creació d’un mercat de la Unió Europea per tèxtils circulars i peces de vestir produïdes localment a partir de residus d’origen biològic. El consorci del projecte HEREWEAR, coordinat pel Centre Científic i Tècnic de la Indústria Tèxtil Belga (Centexbel – CTB), està format per 13 socis de 9 països europeus.
ECOSYSTEX va celebrar la primera conferència a Barcelona del 18 al 20 d’octubre amb l’objectiu de transferir la recerca cap a un model de negoci tèxtil sostenible. Com a activitat inicial, una cinquantena de participants del sector industrial, de centres de recerca i d’organitzacions han visitat les instal·lacions del CRT – Escola de Teixits com a laboratori de disseny i fabricació de teixits d’altes prestacions mitjançant la manipulació de materials i l’elaboració de prototipatge amb tecnologies de tissatges diferents.
El passat 5 d’octubre, Miquel Soler, director del CRT – Escola de Teixits va participar en una taula rodona Cap a una nova cultura de la producció i el consum tèxtil sostenible organitzada pel Museu del Gènere de Punt de Can Marfà.