Iniciatives locals transformadores per a una transició energètica amb justícia global

Promoure una transició energètica justa a nivell global, lliure d’extractivismes i que garanteixi els drets de les persones i els territoris, en especial del Sud Global.

Xarxa de l'Observatori del Deute en la Globalització.

Quan es desenvolupa el projecte?

1 de gener del 2025 a 31 de desembre de 2026.

On es duen a terme les activitats del projecte?

Manresa, Vic, Barcelona, Cardedeu, Berga, Sant Quirze de Besora.

Què vol fer aquest projecte?

El projecte vol incrementar la capacitat de la ciutadania (tant del Sud com del Nord Global), per conèixer i incidir en les propostes de les polítiques de transició verda. A més d’instal·lar capacitats des de l’educació per a la justícia global, el projecte preveu garantir la formació i sensibilització de la ciutadania i de les institucions públiques pel que fa a la construcció d’alternatives aterrades a nivell local i amb incidència global que promoguin una transició energètica realment justa amb una perspectiva decreixentista i ecofeminista.

Com ho vol fer?

Es desenvoluparà una estratègia d’ECG que inclou activitats de recerca, formació, Sensibilització i incidència política.

A qui vol arribar el projecte?

Teixit associatiu com comunitats Energètiques Locals, o els agents locals que formen part de l’ESS, les Comunalitats o moviments climàtics o en defensa del territori, i població en general.

    • Alameda Institute (Brasil), el Pacto Ecosocial e Intercultural del Sur (Brasil),CRAAD-OI (Madagascar), BePe (Argentina)
    • Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central, la Comunitat Energètica “Manresa il·lumina” (a Manresa), la Comunalitat de Vic i la Comunitat Energètica Vic.coop (a Vic), l’Ateneu Cooperatiu del Vallès Oriental i la Cooperativa La Lleva (a Cardedeu).
    • Els ajuntaments de Manresa, Vic i Sant Quirze de Besora, l’Agència de Desenvolupament del Berguedà

Cost total: 119.748 Eur
Subvenció Diputació: 95.000 Eur