30/08/2024 09:06 h. - Dulce Valero

L’Escola de la Dona obre, del 2 al 5 de setembre, el període de matriculació

L’oferta formativa s’amplia i arriba el curs 2024-2025 a més de 300 propostes.

Com a novetat, cal destacar la creació d’una nova àrea de recursos per a l’empoderament, que oferirà formació al voltant del coaching, les violències digitals i la comunicació inclusiva.

L’Escola de la Dona obre, del 2 al 5 de setembre, el període de matriculació, que es farà per mitjans telemàtics. Els alumnes de continuïtat ja es van poder matricular a finals de juny, i ara serà el torn de l’alumnat de torn lliure (que no va fer cap formació el curs passat o que volen fer una assignatura sense continuïtat).

L’oferta de cursos 24-25 compta amb més de 300 propostes formatives vinculades amb les arts, la moda, la cuina, les llengües, les humanitats i les tecnologies. N’hi ha de presencials i en línia, per tal de facilitar al màxim l’accés a tot tipus de propostes i facilitar la conciliació.

El centre de formació per a persones adultes que depèn de l’Àrea de Feminismes i Igualtat de la Diputació de Barcelona, amb una trajectòria formativa de 140 anys, manté la seva aposta per oferir formació al llarg de la vida, professionalitzadora i amb perspectiva de gènere.

En una clara aposta per la vessant professionalitzadora dels seus ensenyaments, a banda dels tres títols d’especialitat professional en Moda, Il·lustració i Pastisseria que ja ofereix, s’han creat 13 itineraris formatius certificables entre els quals destaquen propostes en art, idiomes, cuina, moda o programari Adobe.

Gènere i feminisme

L’oferta per al proper curs inclou nous cursos de gènere i feminisme oberts a tothom i de formats i durades diverses.

Com a novetat, cal destacar la creació de tres recursos formatius d'empoderament, tant personal com comunitari, tenint com a eix vertebrador la perspectiva feminista i interseccional.

Es tracta dels cursos ‘Llenguatge i comunicació inclusiva’, per aprendre a fer un Pla de comunicació inclusiu; ‘Defensa't davant les violències digitals’, on es facilitaran les eines bàsiques per identificar les violències digitals i com combatre-les i ‘Coaching per la gestió de l'estrès’, on les participants podran reconèixer l'estrès des d'una perspectiva feminista i promoure pràctiques que enforteixin l'autocura i el benestar físic i emocional.

Destaquen també els itineraris formatius ‘Amb nom de dona’, amb propostes de cursos per conèixer de prop les dones que han estat imprescindibles en la història, la literatura i la filosofia, i ‘Dones, gènere i feminisme’, per aprofundir en el coneixement històric dels processos i mecanismes d'exclusió de les dones en diferents àmbits i les respostes que aquestes han elaborat per assolir la seva emancipació, tant a Europa com en altres parts del món.

Durant el curs 2023-2024 més de 2.279 alumnes van passar per l’Escola de la Dona, un 90% dels quals eren dones.

L’Escola de la Dona de la Diputació de Barcelona respon als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) número 4 “Educació i qualitat” i número 5. “Igualtat de Gènere”. Els 17 ODS  van ser proclamats per l’Assemblea General de Nacions Unides el 25 de setembre de 2015 i formen part de l’agenda global per a 2030. La Diputació de Barcelona n’assumeix el compliment i desplega la seva acció de suport als governs locals de la província d’acord amb aquests ODS.

 

Un total de 2.279 alumnes van passar per l’Escola de la Dona durant el curs 2023-2024. Foto: Diputació de Barcelona

<< Tornar al llistat de notes de premsa

Desitgeu rebre les notes de premsa a la vostra adreça electrònica? Subscriviu-vos-hi

Cedim les imatges (vídeo i fotografies) als mitjans de comunicació que vulguin fer-ne ús, sempre que se'n citi la font i exclusivament per a contextualitzar aquesta notícia.