25/10/2024 11:45 h. - Núria Peláez
El Vallès Oriental va rebre més de 97.000 turistes aquest estiu
L’estada mitjana ha augmentat respecte a l’any passat i se situa en 2,8 nits.
Entre els mesos de juliol i agost, 97.210 turistes van visitar el Vallès Oriental, segons dades del Laboratori de Turisme (LABturisme) de la Diputació de Barcelona. Encara que aquesta dada és un 2,6% inferior respecte a la de l’estiu anterior, principalment per la baixada durant el mes d’agost, el nombre total de pernoctacions ha augmentat -se situa en 275.000- i, per tant, també l’estada mitjana, que s’ha incrementat prop d’un 4%, i se situa en 2,8 nits.
L’oferta oberta al Vallès Oriental s’ha mantingut estable durant els estius dels tres darrers anys. La diferència entre l’estiu de 2024 i l’anterior és només d’un 0,1%. Per tipologia d’allotjament, puja un 3,9 % el nombre de turistes allotjats en hotels, i baixa el dels allotjats en càmpings (2,9 %) i en turisme rural (10 %).
El turisme del Vallès Oriental es reparteix entre el 60% domèstic i el 40% estranger. El turisme domèstic ha baixat al voltant del 5% l’estiu de 2024 i l’estranger ha pujat un 1% en arribades i un 12,0% en pernoctacions. L’estada mitjana del turisme domèstic és de 3 nits, mentre que la del turisme estranger, que s’ha incrementat prop d’un 11% respecte a l’estiu de 2023, és de 2,6 nits.
Les variacions més importants de preus de comercialització dels diferents tipus d’establiments de la comarca, respecte a l’estiu anterior, han afectat al turisme rural, que ha pujat un 25,4% el lloguer de les cases completes, i a les parcel·les en els càmpings, que han baixat un 25,4% .
Les dades del conjunt de la província
El nombre de de pernoctacions a les comarques de Barcelona durant juliol i agost de 2024 va augmentar fins als 4,86 milions (+3,5%), i l’estada mitjana es va allargar (+7,2%) fins arribar a 3,95 nits. La despesa dels turistes que arriben a les comarques de Barcelona s’ha recuperat respecte la caiguda que va patir l’estiu del 2023 i se situa en 741,7 euros per persona, el que suposa un increment de més d’un 20%. Aquesta despesa inclou una mitjana de 314,4 euros en allotjament +15,8% (en relació a l’estiu passat), 210,2 euros en transport (+33%) i 42,6 euros de despeses diàries en la destinació (+12,4%).
Segons dades del Laboratori de Turisme (LABturisme) de la Diputació de Barcelona, la durada de l’estada va augmentar especialment als establiments hotelers (+8,7%), tot i que l’estada mitjana més alta continua sent en els càmpings amb un valor per sobre de les 5 nits. Els càmpings experimenten a més un petit increment tant de viatgers (+0,7%) com de pernoctacions.(+3,3%). També creixen les pernoctacions als establiments hotelers (+3,9%), mentre que els establiments de turisme rural perden tant turistes (-8,6%) com pernoctacions (-5,9%) en relació amb l’estiu anterior.
En quant a la procedència, el pes del mercat estranger segueix creixent: el 57,9% del total dels turistes rebuts a les comarques de l’Entorn de Barcelona són estrangers i suposen el 66,9% de les pernoctacions. Com ve passant en els darrers anys, el nombre de turistes que arriba a les comarques de Barcelona és més alt al juliol que a l’agost, tot i que el nombre de pernoctacions té un valor més elevat a l’agost.
Aquesta acció de la Diputació de Barcelona respon a l’Objectiu de Desenvolupament Sostenible (ODS) número 8 “Treball digne i creixement econòmic”. Els 17 ODS van ser proclamats per l’Assemblea General de Nacions Unides el 25 de setembre de 2015 i formen part de l’agenda global per a 2030. La Diputació de Barcelona n’assumeix el compliment i desplega la seva acció de suport als governs locals de la província d’acord amb aquests ODS.
<< Tornar al llistat de notes de premsa
Desitgeu rebre les notes de premsa a la vostra adreça electrònica? Subscriviu-vos-hi
Cedim les imatges (vídeo i fotografies) als mitjans de comunicació que vulguin fer-ne ús, sempre que se'n citi la font i exclusivament per a contextualitzar aquesta notícia.