Cloenda de la 15a edició del Cercle de Comparació Intermunicipal de Seguretat Alimentària (CCISAM)
Data: dimarts, 2 de juliol de 2024
Horari: de 9.30 a 13.30 h
Lloc: Auditori del Pati Manning. C. Montalegre, 7. Barcelona.
L'objectiu de la jornada és presentar els resultats i les dades més rellevants de la 15a edició del CCISAM i alhora ampliar coneixements sobre la relació del canvi climàtic amb els contaminants químics presents en els aliments.
Programa i ponències de la jornada
9.45 h Presentació institucional
Gemma Tarafa Orpinell. Diputada delegada de Salut Pública. Diputació de Barcelona.
10.00 h Conferència Infiltrats a la cadena alimentària: contaminants alimentaris en l'era del canvi climàtic
Eva Castells Caballé. Doctora en biologia i màster en ecologia. Especialista en ecologia, metabolòmica i toxicologia. Coordinadora de la Unitat de toxicologia i professora al Departament de Farmacologia, Terapèutica i Toxicologia de la Universitat Autònoma de Barcelona. Investigadora al CREAF (Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals).
11.00 h Pausa
11.45 h Presentació dels resultats del Cercle
Cercles de Comparació Intermunicipal. La percepció de la ciutadania sobre les estadístiques oficials
Ramon Dordal Zueras. Cap de la Secció de Suport a l'Activitat Economicofinancera de l'Àrea de Serveis Generals i Transició Digital. Diputació de Barcelona.
Elisenda Noguera Guillamet. Cap del Servei de Salut Pública. Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública. Diputació de Barcelona.
12.30 h Experiències municipals i debat
Ajuntament de Vilafranca del Penedès.
Núria Sanromà Rebollar. Cap del Servei de Salut Pública.
Montserrat Parera i Frauca. Tècnica de Protecció de la Salut.
Ajuntament de Vilanova i la Geltrú.
Manel Lázaro Ferrer. Tècnic de Salut.
13.30 h Cloenda