22/11/2022 13:23 h.

Campanya “De vegades, val més no participar” del Pla Nacional Sobre Drogues

Comparteix

Prevenció del Joc d’Apostes

El Pla Nacional Sobre Drogues (PNSD) del Ministeri de Sanitat ha llençat la Campanya “De vegades, val més no participar” amb l’objectiu de sensibilitzar i prevenir l’abús dels jocs d’apostes. Podeu seguir la campanya a les xarxes socials amb l’etiqueta #ImportanteNoParticipar.

 

El joc amb diners és una activitat àmpliament estesa a la nostra societat, existint una preocupació creixent del paper de les tecnologies digitals com a facilitadores o potenciadores de conductes addictives com són els jocs d’apostes i joc online entre la població adolescent.

Davant d’aquest nou context digital, un dels eixos fonamentals de l’Estratègia Nacional sobre Addicions 2017-2024 són les addiccions sense substància o comportamentals, posant el focus en el jocs amb diners (presencial i online), la immediatesa de la recompensa,  la disponibilitat les 24 hores del dia i el fàcil accés a webs i apps des de qualsevol dispositiu i de forma anònima en el desenvolupament d’una addicció.

Segons l’Enquesta ESTUDES 2021, la prevalença de joc amb dines online i presencial en la població de 14-18 anys ha disminuït en front de 2019, però aquesta prevalença augmenta segons s’incrementa l’edat dels estudiants i els que realitzen un ús problemàtic presenten major prevalença de consum de substàncies com l’alcohol, el tabac i el cànnabis.

D’aquí la importància de fomentar i intensificar activitats preventives i campanyes d’informació i sensibilització des de diferents àmbits d’actuació. Des del Centre SPOTT promovem l'ús segur i responsable de les pantalles a través de materials preventius sobre pantalles i apostes en línia adreçats a les famílies i professionals.

 

Col·lecció Connecta-hi: Els teus fills i filles s'interessen per les apostes en línia? 

L'objectiu d'aquesta videocàpsula és oferir a les famílies informació sobre les apostes en línia i els riscos que comporten per promoure coneixement a l'àmbit familiar i protegir els i les adolescents davant d'aquesta problemàtica.

La videocàpsula es complementa amb un material annex de recomanacions específiques per ampliar la informació en format dossier i díptic.

 

 


 

 

Segueix-nos a les xarxes socials