Fires locals
La Gerència de Serveis de Comerç té entre els seus objectius impulsar la modernització, digitalització i dinamització de les fires-mercat i potenciar el seu paper com a dinamitzadors turístics, comercials i de serveis del territori.
Sostenibilitat i Agenda 2030 a les fires locals
Des de la Gerència de Serveis de Comerç treballem per promoure l’organització de fires inclusives i sostenibles. En aquest sentit, des de la Diputació de Barcelona es dona suport als ens locals a través d’un conjunt d’eines que permetin la millora i la modernització de les propostes firals amb la incorporació dels principis de l’Agenda 2030. Alguna de les accions dutes a terme en aquesta línia ha estat l’elaboració d’unes Guies per la implementació dels Objectius de Desenvolupament Sostenibles (ODS) a les Fires locals, que han de permetre al personal tècnic responsable de l’organització de fires i esdeveniments locals esdevenir agents actius de canvi en la promoció d'esdeveniments sostenibles, alineats amb els ODS. Aquestes guies que trobareu a continuació, han estat realitzades per l’empresa Thinquery per encàrrec de la Fefic (Federació de Fires de Catalunya) i amb subvenció de la Diputació de Barcelona.
- Guia pràctica per aplicar la sostenibilitat a la fires de Catalunya
- Bones pràctiques per a les persones
- Bones pràctiques per al planeta
- Bones pràctiques per a la prosperitat
Com crear una fira virtual
Aquesta guia pretén, doncs, ser una eina bàsica per posar en marxa una fira virtual des de les administracions públiques. Independentment del tipus de fira, del seu volum o la seva singularitat.
Una eina útil per plantejar als ajuntaments i organismes públics de la província de Barcelona els fonaments de la digitalització a la qual ens hem vist abocats arran de la pandèmia, i que sens dubte hem de saber aprofitar de cara al futur i l’arribada de l’anomenada nova normalitat.